Home » Utile » Cand sa imi schimb cauciucurile de iarna cu cele de vara

Cand sa imi schimb cauciucurile de iarna cu cele de vara

 

Este din nou acea perioadă a anului în care vremea începe să se încălzească și oamenii încep să se întrebe când ar trebui să treacă din nou la anvelopele de vară. Nu există un răspuns definitiv ca sa raspunda intrebarii cand sa schimb cauciuri, deoarece depinde de o varietate de factori, dar iată câteva linii directoare care să vă ajute să luați această decizie.

 

  1. Cel mai bun moment pentru un schimb cauciucuri, pentru  a trece din nou la anvelopele de vară este, de obicei, atunci când temperatura este peste 13 grade Celsius.

 

  1. Intervalul optim pentru anvelopele de vară este considerat în general 10-30 grade Celsius. De asemenea, este important să rețineți că temperatura exterioară este doar un factor atunci când trebuie să decideți asupra tipurilor de anvelope. Alți factori includ caracteristicile de manevrabilitate ale mașinii, obiceiurile dvs. zilnice de condus și locația.

 

 

 

  1. Primul pas este să determinați ce tip de anvelope dețineți în prezent. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să căutați pe peretele lateral trei numere care indică indicele de sarcină al anvelopei, indicele de viteză și dimensiunea (lățimea secțiunii/raportul de aspect). De exemplu, 215/45R17 93W.

 

  1. Aflați unde se încadrează această anvelopă în ratingul de temperatură pentru a vă ajuta să luați o decizie. Anvelopele marcate cu “W” sau un fulg pe ele sau “M+S” nu sunt atat de eficiente la temperaturi peste 10 grade Celsius. De aceasta este necesar un schimb cauciucuri in momentul in care vremea incepe sa se incalzeasca.

 

  1. Folosiți o diagramă de temperatură și culoare pentru a vă ajuta să determinați ce interval de temperatură se potrivește cel mai bine anvelopelor dvs. actuale:

 

  1. În cele din urmă, decideți dacă obiceiurile dvs. zilnice de condus se schimbă sau nu în timpul diferitelor anotimpuri ale anului pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine dacă anvelopele de vară sunt potrivite pentru dvs. De asemenea, este o idee bună să verificați presiunea din anvelope și să le supravegheați pe tot parcursul anului.

 

 

 

Nu uitați că rotația anvelopelor este importantă pentru a echilibra uzura tuturor celor patru anvelope, indiferent de sezonul în care conduceți. Dacă încă nu sunteți sigur, treceți pe la magazinul local de anvelope pentru a întreba un expert despre cea mai bună alegere pentru vehiculul dumneavoastră.