Home » Utile » Diferențe între anvelopele de vară și cele de iarnă

Diferențe între anvelopele de vară și cele de iarnă

Diferența dintre anvelopele de vară și cele de iarnă constă, în principal, în banda de rulare. Anvelopele de vară au o compoziție de cauciuc mai moale care ajută la absorbția șocurilor de pe șosea, în timp ce anvelopele de iarnă au o compoziție de cauciuc mai dură care ajută la rezistența la înțepături și oferă o tracțiune mai bună pe gheață.

Anvelopa de vară este fabricată din cauciuc mai moale, care absoarbe șocurile de pe șosea și asigură o aderență mai bună pe suprafețe umede. Anvelopa de iarnă este fabricată din cauciuc mai dur, care rezistă la înțepături și asigură o tracțiune mai bună pe gheață.

Beneficii și utilizări ale anvelopei de iarnă

Anvelopele de iarnă oferă o varietate de beneficii, inclusiv o tracțiune îmbunătățită pe zăpadă, gheață și mâzgă. De asemenea, acestea reduc riscul de hidroplanare și derapare pe drumuri umede.

Beneficiile anvelopelor de iarnă:

1) Tracțiune îmbunătățită pe zăpadă, gheață și mâzgă – Anvelopele de iarnă sunt proiectate cu modele de bandă de rulare optimizate pentru condițiile de condus pe timp de iarnă. Acestea au o amprentă mai adâncă decât anvelopele tradiționale pentru a ajuta la prevenirea alunecării mașinii pe o parte sau a derapajului pe suprafețe alunecoase.

2) Risc redus de hidroplanare și derapare pe drumuri umede – Cea mai bună modalitate de a evita hidroplanarea este utilizarea anvelopelor de iarnă cu un profil adânc al benzii de rulare care poate prinde suprafața drumului.

3) Economie mai bună de combustibil – Anvelopele de iarnă asigură un consum mai bun de combustibil, deoarece ajută la reducerea rezistenței la rulare cu până la 20%.

Beneficii și utilizări ale anvelopelor de vară

Anvelopele de vară sunt concepute pentru a oferi tracțiune în condiții de carosabil umed și uscat. Ele sunt, de asemenea, cunoscute pentru capacitatea lor de a reduce rezistența la rulare. Acest lucru vă permite să mergeți mai repede, dar înseamnă, de asemenea, că puteți economisi combustibil și că puteți uza mai puțin banda de rulare.

Anvelopele de vară au de obicei o compoziție mai moale decât alte tipuri de anvelope, ceea ce le ajută să mențină tracțiunea pe vreme umedă. De asemenea, ele ajută la reducerea șanselor ca mașina dumneavoastră să alunece pe zăpadă sau gheață, îmbunătățind aderența pe șosea.

Diferite tipuri de anvelope de iarnă existente pe piață în prezent

Există diferite tipuri de anvelope de iarnă pe piață în prezent. Cele mai comune tipuri de anvelope de iarnă sunt cele fără crampoane, cu crampoane și pentru toate anotimpurile.

Există diferite tipuri de roți disponibile pentru mașini. Unele roți sunt concepute pentru performanță, iar altele sunt concepute pentru stil.

Diferite tipuri de anvelope de vară de pe piață în prezent

Există mai multe tipuri diferite de anvelope de vară pe piață în prezent. Acestea variază în ceea ce privește dimensiunea, modelul benzii de rulare și materialul. Există, de asemenea, diferite tipuri de roți pentru mașini.

Cel mai comun tip de anvelope de vară este o anvelopă radială, care are o nervură centrală ridicată cu o canelură sau un canal pe mijloc pentru a permite apei să iasă cu ușurință. Anvelopele radiale sunt fabricate de obicei din compuși de cauciuc care rezistă la căldură și sunt suficient de durabile pentru a rezista la viteze mari pe autostradă.

Anvelopele de vară sunt utilizate mai ales în zonele cu vreme caldă. Ele sunt adesea fabricate din materiale care sunt mai flexibile decât alte tipuri de anvelope și sunt folosite pentru a oferi o rulare mai lină pe suprafețe variate. În mod normal, acestea pot fi găsite în două tipuri diferite: cu talon de sârmă și cu cablu de oțel.